Ejacularea precoce, moştenire genetică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru foarte multă vreme s-a crezut că ejacularea precoce implică factori psihologici, dar un studiu recent contrazice această teorie şi susţine că problema este moştenită.

De vină este un defect genetic, transmis în familie, apărut la gena DAT1 care controlează nivelul de dopamină din creier. Mai exact, dopamina, un neurotransmiţător care joacă un rol important în organism, fiindcă este implicat în controlul mişcărilor, dar şi în felul în care este percepută plăcerea, este produs în cantitate mică din cauza defectului genetic.

La aceşti bărbaţi, ejacularea se produce mai repede pentru a obţine plăcere, comparativ cu alţi bărbaţi la care nivelul de dopamină creşte treptat în timpul actului sexual.

În viitor, tratamente cu dopamină

Studiul, realizat de cercetătorii suedezi şi publicat în revista „Sexual Medicine", deschide calea unor noi posibilităţi de tratament. Terapia clasică pentru această disfuncţie erectilă constă în exersarea unor tehnici de relaxare şi în psihoterapie. După această descoperire, terapia ejaculării precoce s-ar putea face prin sporirea nivelului de dopamină din creier.

Citiţi mâine în „Adevărul Sănătate"

-Dosar Din secretele danturii perfecte: care sunt paşii corecţi ai îngrijirii de zi cu zi; în ce moduri ne pot îmbolnăvi problemele dentare; top 7 alimente agresive cu smalţul dinţilor.
-Ce tratamente eficiente există pentru astmul alergic.
-Top 7 cele mai bune măști preparate în casă.
-La ce trebuie să fii atent când citești eticheta alimentelor.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite