Alerta verii: infecţia cu E. coli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contaminarea cu o nouă tulpină de E coli, rezistentă la tratament, a pus pe jar lumea medicală
Contaminarea cu o nouă tulpină de E coli, rezistentă la tratament, a pus pe jar lumea medicală

O bacterie care ne poate strica bucuria verii intră în scenă acum cu mai multă forţă. În Germania, contaminarea cu o nouă tulpină de E coli, rezistentă la tratament, a pus pe jar lumea medicală. Cum luptăm împotriva ei?

O nouă tulpină a bacteriei E coli rezistentă la tratamentul cu antibiotice a produs în Germania peste 400 de îmbolnăviri şi chiar decese. Ceea ce îngrijorează acum cel mai mult este faptul că ea afectează mai mult adulţii, în timp ce până acum doar copiii erau foarte vulnerabili.

O problemă de igienă

Desigur, cercetătorii caută acum soluţii eficiente de luptă împotriva ei, dar până atunci, populaţia este sfătuită să ia măsuri de prevenire a infectiei. Aceste măsuri nu diferă cu nimic de cele recomandate permanent : spălarea fructelor şi a legumelor înainte de consum, igiena mâinilor, păstrarea tuturor alimentelor în condiţii optime de temperatură şi igienă. De ce? Afli răspunsul în cele ce urmează.

Risc de hipertensiune, boli renale şi de inimă

Miile de persoane care se îmbolnăvesc de gastroenterită provocată de E coli prezintă un risc crescut să sufere mai târziu de hipertensiune, tulburări renale şi boli de inimă. Cercetătării canadieni au ajuns la această concluzie analizând datele tragediei produse în anul 2000 în oraşul Winkelton. Aproape 2300 de persoane s-au infectat atunci de la apa contaminată. După 8 ani, 33% dintre ele prezentau semne de hipertensiune şi sechele ale infecţiei asupra rinichilor şi inimii. Iată de ce este atât de important să prevenim infecţiile cu E coli.

Gastroenterita provocată de e coli

Gastroenterita este o infecţie digestivă provocată, între alţi germeni patogeni şi de E coli. Ea produce inflamaţia mucoasei digestive. Semnele infecţiei sunt greaţa, voma, crampele abdominale şi diareea, iar calea de transmisie este banală: mâini murdare, apă şi alimente contaminate. Gastroenterita bacteriană este cea mai fercventă (2/3 din cazuri) şi apare în orice anotimp.

Citeşte pe clickpentrufemei.ro ce alimente pot produce infecţia.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite