Disfuncţiile erectile afectează tot mai mulţi tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român din patru suferă de disfuncţii erectile, arată datele Asociaţiei Române de Medicină a Sexualităţii. Potrivit medicilor, numărul bărbaţilor care se confruntă cu o astfel de problemă de sănătate este mult mai mare, iar cei mai mulţi dintre ei au până în 40 de ani.

Din păcate, aceştia nu pot fi diagnosticaţi corect şi trataţi corespunzător, deoarece preferă să se trateze după ureche cu ajutorul produselor naturiste. În timp, această atitudine îşi va pune amprenta negativ asupra vieţii de cuplu. „Tulburările fiziologice şi psihologice ale disfuncţiei erectile nediagnosticate la timp şi netratate corespunzător sunt rezultatul faptului că această afecţiune este în continuare un subiect tabu", explică prof. dr. Nicolae Calomfirescu, preşedintele Asociaţiei Române de Medicină a Sexualităţii.

Dacă în cazul tinerilor, principala cauză a apariţiei disfuncţiei erectile este stilul de viaţă stresant, după vârsta de 40 de ani, sunt incriminate îndeosebi problemele medicale. De altfel, medicii susţin că disfuncţiile erectile ar trebui considerate un marker de sănătate, deoarece pot apărea ca urmare a unor boli precum: diabetul zaharat, afecţiunile cardiovasculare sau bolile neurologice.

A apărut un nou medicament, mai ieftin

În prezent, în farmacii, există un nou medicament împotriva disfuncţiilor erectile care acţionează rapid şi eficient şi este mai accesibil la preţ decât cele tradiţionale. Acesta este primul generic de sildenafil (restabileşte funcţia erectilă prin creşterea fluxului sangvin) de pe piaţa românească şi se eliberează doar pe bază de prescripţie medicală. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite