Dinţi naturali din celule stem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinţi naturali din celule stem
Dinţi naturali din celule stem

Medicii vor putea controla apariţia unor dinţi naturali, creaţi din celule stem, în locurile rămase libere din cauza extracţiilor dentare.

Deocamdată, primul dinte realizat prin această modalitate aparţine unui şoarece de laborator şi este verde fosforescent.

Culoarea este dată de o proteină pe care oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Tokyo au folosit-o pentru a diferenţia noul dinte.

Altfel, el este identic din punctul de vedere al structurii cu restul danturii şoarecelui. Dinţii naturali obţinuţi din celule stem pot fi folosiţi în locul procedurilor dureroase practicate până acum, precum implantul dentar.

Cresc  în 7 săptămâni

Cercetătorii japonezi au folosit două tipuri de celule stem pentru a realiza dintele. Rădăcina lui a fost creată în laborator. Ulterior a fost transplantată adânc în maxilarul rozătorului, iar la şapte săptămâni dintele a crescut la dimensiunea normală.

Testele ulterioare au arătat că noul dinte este perfect funcţional şi că nu se diferenţiază prin nimic de restul dinţilor naturali.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite