Dieta cu puţine calorii creşte riscul infarctului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caloriile sunt necesare pentru  sănătatea inimii
Caloriile sunt necesare pentru sănătatea inimii

Contrar percepţiei generale, adoptarea unei alimentaţii sărace în calorii creşte riscul bolilor cardiovasculare, arată oamenii de ştiinţă de la Spitalul Regal Victoria din Belfast, Marea Britanie.

Pentru a reduce numărul caloriilor, persoanele care ţin acest tip de dietă au tendinţa de a renunţa la alimentele care conţin carbohidraţi, cum sunt pâinea, produsele de patiserie şi dulciurile, dar, în schimb, cresc consumul de produse bogate în proteine, cum sunt carnea, ouăle şi lactatele.

Potrivit unui studiu apărut recent în publicaţia „Diabetes", persoanele care exclud din alimentaţie pâinea şi pastele au un risc cu 25 la sută mai mare de a prezenta îngroşarea pereţilor vaselor de sânge decât cele care ţin o dietă cu puţine grăsimi.

În timp, pereţii îngroşaţi ai vaselor sanguine pot bloca circulaţia sângelui şi există riscul ca persoanele afectate să sufere un infarct sau un accident vascular cerebral, spun specialiştii.

Statisticile arată că dieta cu puţine calorii, dar care nu exclude consumul de grăsimi este preferată de o mare parte din populaţie, deoarece rezultatele ei sunt vizibile într-un timp mai scurt, cei care o adoptă pierzând rapid în greutate.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite