Diareea, a doua cauză a mortalităţii infantie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diareea, a doua cauză a mortalităţii infantie
Diareea, a doua cauză a mortalităţii infantie

Un raport al UNICEF şi al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) arată că aproape 1,5 milioane de copii de mai puţin de cinci ani mor în fiecare an de diaree, care reprezintă a doua cauză a mortalităţii infantile după pneumonie, relatează AFP şi AP.

"Cifrele din 2007 arată o diminuare a mortalităţii din această cauză. Însă această diminuare se datorează reducerii mortalităţii totale a copiilor de mai puţin de cinci ani, care a scăzut de la 10,4 milioane în 2004, la 8,9 milioane în 2007", a declarat ieri, cu ocazia prezentării raportului, un responsabil al OMS, dr. Olivier Fontaine, relatează Agerpres.

În 2004, când a fost realizată prima astfel de centralizare, numărul deceselor provocate de diaree în rândul copiilor se ridica la aproape două milioane de victime.

"Ceea ce este îngrijorător este să observăm că activităţile noastre de informare nu au efect, întrucât contribuţia relativă a diareei la mortalitatea totală nu s-a schimbat în ultimii ani", a adăugat dr. Fontaine.

În total, infecţiile diareice provocate de ape infectate sunt la originea a 18% din decesele copiilor din întreaga lume. De asemenea, în ciuda eforturilor organizaţiilor umanitare, diareea rămâne cea de-a doua cauză a mortalităţii infantile la copiii de vârstă mică.

Totuşi, "există tratamente eficiente şi reduse ca preţ, însă, în ţările în curs de dezvoltare, numai 39% dintre copiii atinşi de diaree beneficiază de îngrijirile medicale necesare", a acuzat directoarea generală a UNICEF, Ann Veneman.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite