Depistare mai eficientă a cancerului de sân

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua analiză poate să localizeze inclusiv leziunile preinvazive
Noua analiză poate să localizeze inclusiv leziunile preinvazive

În curând, în ţara noastră va fi disponibilă una dintre cele mai inovatoare metode pentru detectarea tumorilor mamare, angiotermografia dinamică.

„Această analiză este utilă mai ales pentru screening", afirmă dr. Ileana Condrea, director medical la Institutul Oncologic Bucureşti. Analiza nu numai că depistează modificările specifice cancerului mamar, dar poate să localizeze inclusiv leziunile preinvazive înainte ca acestea să devină maligne.

Se pot obţine mai multe informaţii

Spre deosebire de termografia clasică de contact, analiză care se poate efectua şi în ţara noastră, angiotermografia dinamică permite obţinerea mai multor informaţii, nu doar prin identificarea cantităţii de căldură emanate de sân, ci şi prin fotografierea microcirculaţiei glandelor mamare la o rezoluţie de câţiva microni.

În cadrul investigaţiei, pacientei i se pune aproape de sân o placă dintr-un plastic care conţine un cristal lichid bazat pe nanotehnologia moleculară.
Această investigaţie poate fi folosită în paralel cu celelalte tehnici de diagnosticare, precum ecografia, mamografia şi rezonanţa magnetică.

Angiotermografia dinamică este o analiză care poate fi făcută la toate vârstele, este foarte rapidă (practic, sânul pacientei este fotografiat), nu iradiază, nu foloseşte substanţe de contrast şi este nedureroasă.

Ca atare, angiotermografia dinamică poate fi făcută şi de gravide ori de femeile tinere, cărora nu le este indicată mamografia.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite