De ce nu le plac bărbaţilor femeile care plâng

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a confirmat: lacrimile nu impresionează ­sexul masculin. Nu în sens pozitiv. Plânsul în faţa partenerului face femeia mai ­puţin atractivă pentru acesta, după cum au observat, în urma unui experiment, cercetătorii israelieni de la Institutul de Ştiinţe ­„Weizmann”.

Deşi nu au miros, lacrimile emană semnale ­chimice la care organismul bărbaţilor reacţionează prin scăderea bruscă a nivelului testosteronului, hormonul sexual masculin. Consecinţa: dispariţia dorinţei sexuale. Din fericire, efectul este temporar. Cercetătorii au testat şi reacţia bărbaţilor la un tip de lacrimi artificiale, dar ele nu au avut acelaşi efect asupra nivelului testosteronului precum cele naturale.

Dar lacrimile îi îmblânzesc

Aspectul pozitiv evidenţiat prin acest experiment este că, odată cu diminua­rea nivelului testosteronului, hormon care întreţine agresivitatea, bărbaţii devin mai blânzi. Mai simplu spus, dacă femeia varsă o lacrimă atunci când deschide un subiect incomod pentru partener, este destul de probabil ca el să nu reacţioneze impulsiv.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite