Cursuri gratuite de prim ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O persoană instruită în acordarea primului ajutor poate salva vieţi.

Este şi motivul pentru care Societatea Naţională de Cruce Roşie din România (SNCRR) şi-a intitulat cea mai recentă campanie „A şti sau a nu fi". Potrivit reprezentanţilor SNCRR, până la sfârşitul lunii aprilie 2011, orice persoană care doreşte să urmeze un curs de prim ajutor prin Crucea Roşie o poate face gratuit. După această dată, cursurile se plătesc.

Un curs standard durează 12 ore, se face în două reprize a câte şase ore, sâmbătă şi duminică, şi va costa în jur de 100 de lei. În cadrul lui, instructori ai Crucii Roşii oferă atât informaţii teoretice, cât şi demonstraţii practice, cu ajutorul manechinelor şi a truselor de prim ajutor. La final, cursantul este testat şi primeşte o diplomă.

Instrucţie standard la nivel naţional

Aceste cursuri sunt rezultatul unui proiect cu o durată de doi ani, finanţat de Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European (SEE), prin care Crucea Roşie din România a dezvoltat un sistem naţional standardizat de acordare a primului ajutor.

În cadrul proiectului, toate cele 47 de filiale ale SNCRR au fost dotate cu echipamente de training şi cu tehnica necesară desfăşurării cursurilor, a fost tradus şi tipărit Manualul European de Prim Ajutor, folosit de 32 de societăţi din 28 de ţări, iar 50 de cadre medicale au fost pregătite ca formatori de instructori. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite