Curăţarea colonului detoxifică organismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hidroterapia colonului se face numai la recomandarea medicului
Hidroterapia colonului se face numai la recomandarea medicului

Eliminarea impurităţilor de la nivelul intestinului gros asigură o detoxifiere profundă, cu efecte benefice asupra întregului corp. Hidroterapia colonului ajută la eliminarea bacteriilor din intestinul gros, la reglarea metabolismului şi tranzitului intestinal, îmbunătăţind starea generală de sănătate.

Înainte de a recurge la hidroterapia colonului este nevoie de un consult de specialitate, pacientul trebuind să anunţe medicul dacă suferă de vreo boală sau dacă urmează un tratament medicamentos. Cantitatea de apă folosită pentru curăţarea colonului este de aproximativ un litru, procedura efectuându-se numai în cabinete medicale sau în centre specializate, la indicaţia medicului.

Calendarul frumuseţii tale

 Slăbeşte după firea ta

Trucuri pentru un machiaj care întinereşte

Ce spun unghiile despre tine?

„În cazul în care se doreşte curăţarea înaltă a colonului este necesară introducerea cantităţii de apă lent, executându-se mişcări de rotaţie pe lateral, din decubit dorsal în decubit anterior, aceste mişcări favorizând circulaţia apei în intestin până la un nivel superior pe traiectul colonului", afirmă medicul de medicină generală Cristina Bogdan, competenţe în homeopatie, acupunctură, fitoterapie şi apiterapie, de la clinica Naturopathya Med din Bucureşti.

Recomandată în constipaţie

Hidroterapia colonului este indicată persoanelor cu o alimentaţie deficitară, în care predomină produsele rafinate, mezelurile şi săracă în fructe şi în legume. De asemenea, este benefică şi persoanelor sedentare, care nu se hidratează suficient şi care suferă frecvent de constipaţie, în acest ultim caz evitându-se complicaţiile blocajului intestinal şi absorbţiei toxinelor.

„Dacă timpul de stagnare a materiilor fecale se prelungeşte, atunci există pericolul ca toxinele din ele să pătrundă în circuitul sanguin şi limfatic şi să producă o stare de intoxicare generală, cu afectarea sănătăţii", completează medicul Cristina Bogdan.

Reduce riscul de cancer la colon

Prin hidroterapia colonului se obţine o îmbunătăţire a stării organismului şi se poate reduce riscul de apariţie a cancerului de colon, a infecţiilor urinare şi genitale. Atenţie însă şi la riscuri! Medicul Cristina Bogdan avertizează că folosirea unor cantităţi prea mari de apă sau introducerea prea bruscă a acesteia în colon poate duce la blocaje sau chiar la perforări intestinale.

Hidroterapia colonului este contraindicată în sarcină, persoanelor cu hemoroizi, cu fisuri anale, cu tromboflebite hemoroidale, cu prolaps de mucoasă anală şi cu tumori intestinale. Nu se abuzează de acest procedeu, din cauză că poate duce la iritarea mucoasei colonului.

Utilă în colonoscopie

Prin efectul de îndepărtare a mucoasei reziduale de la nivelul colonului, hidroterapia are ca rezultat o mai bună vizualizare a acestuia în cadrul unor analize imagistice. Astfel, este de ajutor în cadrul ecografiei abdominale şi colonoscopiei (analiză care permite vizualizarea colonului cu ajutorul unui instrument flexibil prevăzut cu o cameră minusculă, investigaţie prin care se pot depista polipi sau tumori la nivelul intestinului gros).

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite