Culorile afectează starea de spirit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lumina este absorbită de ochi şi transformată într-un alt tip de energie, care ne permite să vedem culorile. Această energie se pare că este resimţită şi de către nevăzători. Energia

Lumina este absorbită de ochi şi transformată într-un alt tip de energie, care ne permite să vedem culorile. Această energie se pare că este resimţită şi de către nevăzători. Energia luminoasă stimulează glandele pituitare şi pineale, care reglează fluxul de hormoni din corp. ştim că roşul stimulează, incită şi încălzeşte corpul, măreşte ritmul cardiac, activitatea undelor craniene şi respiraţia.
Mamele sunt încurajate să stimuleze creierele bebeluşilor agăţând jucării cu bile în nuanţe strălucitoare de roşu. Dacă o persoană suferă de hipertensiune arterială sau coordonare proastă, atunci nu ar trebui să-şi decoreze camera în roşu. Rozul are efecte calmante şi poate chiar să inducă relaxarea muşchilor. Portocaliul stimulează pofta de mâncare şi reduce oboseala. Galbenul este un stimulent pentru memorie. Verdele ne aduce aminte de primăvară şi, deci, de noi începuturi. Aduce senzaţia de calm, optimism şi speranţă şi are efecte relaxante atât pentru corp, cât şi pentru minte. Verdele este bun şi pentru că ar putea ajuta la controlul asupra anxietăţii asociată cu disciplinarea mâncatului excesiv şi impulsiv. Albastrul este o altă culoare relaxantă. Visele plăcute ar putea fi rezultatul colorării dormitorului în albastru. Are efecte calmante asupra corpului, scade tensiunea, reglează ritmul cardiac şi ritmul respirator, iar în vremuri de arşiţă şi umiditate are un efect răcoritor. Un alt studiu arată că albastrul poate fi un lucru bun într-o sală de clasă. Copiii înclinaţi spre năzbâtii şi comportamente agresive se calmează în clase vopsite în albastru.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite