Cresonul reduce stările febrile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cresonul, o plantă din familia margaretei, este considerat un remediu excelent în peste 40 de afecţiuni grave, de la boli hepatice, digestive, pulmonare, până la stări febrile sau diabet.

Cresonul, o plantă din familia margaretei, este considerat un remediu excelent în peste 40 de afecţiuni grave, de la boli hepatice, digestive, pulmonare, până la stări febrile sau diabet. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomandă cresonul, mai ales datorită conţinutului de vitamine (C, A, B şi E) şi minerale (calciu, fosfor, mangan, iod, zinc şi cupru). Surprinzător, dieta bogată în creson înregistrează rezultate remarcabile în rândul bolnavilor de tuberculoză.

Curcan cu creson şi morcovi

Timp de preparare: 40 de minute
Calorii: 210 / porţia

Ingrediente: 2 pulpe de curcan, 10 linguri de ulei de măsline, 300 ml supă de zarzavat, 4 legături de creson, 4 morcovi, 4 linguri de orez, 6 căţei de usturoi, 2 legături de mărar.

Mod de preparare: Pulpele de curcan se fierb în apă cu puţin ulei de măsline şi usturoi pisat.Într-un alt vas, mai mare, se prepară un sos gros din celelalte ingrediente: orez, creson şi morcovi (tăiaţi mărunt), apă şi ulei. După ce au fiert, se adaugă carnea tăiată bucăţi şi se lasă să clocotească cinci minute. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite