Copiii răspund mai bine la homeopatie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răcelile frecvente pot fi prevenite prin administrarea remediilor homeopatice Foto: Shutterstock
Răcelile frecvente pot fi prevenite prin administrarea remediilor homeopatice Foto: Shutterstock

Acest tip de tratament dă rezultate şi în infecţiile bacteriene. Remediile homeopatice nu dau efecte adverse şi pot fi administrate inclusiv sugarilor, fiind eficiente şi în cazul copiilor cu autism sau cu sindrom hiperkinetic.

Terapie blândă, fără contraindicaţii, homeopatia poate fi prima opţiune de tratare a multor probleme de sănătate ale copiilor. Cei mici răspund mai bine la acest tip de tratament în comparaţie cu adulţii, în cazul cărora rezultatele apar mai lent. „De obicei, copilul are o reacţie mai rapidă, nefiind afectat de boli cronice şi având o vitalitate mai bună decât adultul", afirmă medicul specialist pediatru Adrian Dumitrescu, vicepreşedintele Societăţii Române de Homeopatie.

În cadrul consultaţiei preliminare se stabileşte tipul constituţional al copilului, care arată sensibilitatea acestuia faţă de boli şi în funcţie de care sunt prescrise remediile. În general, la copii, tratamentul se administrează sub formă de granule de lactoză impregnate cu substanţă homeopatică. La sugari şi la copiii cu vârste de până la trei-patru ani, granulele se dizolvă în 2 ml de apă plată, iar la copiii mai mari, ele se lasă să se dizolve sub limbă.

Ideală pentru întărirea imunităţii

Prin administrarea terapiilor homeopatice, sistemul imunitar al copiilor este stimulat mai uşor decât în cazul vârstnicilor, care au o capacitate de reacţie mai scăzută. Este bine ca tratamentul de întărire a imunităţii să se facă preventiv, alteori terapiile homeopatice putându-se administra paralel cu cele alopate.

Medicul pediatru Adrian Dumitrescu afirmă că terapia homeopatică este „foarte eficientă şi tratează fără efecte adverse chiar şi infecţiile bacteriene, de multe ori mai rapid decât în tratamentul cu antibiotice". Se pot preveni răcelile frecvente şi eventualele complicaţii ale bolilor copilăriei (rubeolă, oreion, rujeolă, varicelă), terapia fiind de folos şi în sinuzită, otită, amigdalite, vegetaţii adenoide („polipii copilăriei"), bronşită şi astm bronşic.

Tratează colicile sugarului

Problemele digestive ale copiilor pot fi tratate cu succes cu ajutorul remediilor homeopatice. Colicile, vărsăturile, constipaţia, diareea, parazitozele intestinale şi lipsa poftei de mâncare sunt câteva dintre problemele care îşi pot găsi rezolvarea cu ajutorul tratamentului homeopatic.

Şi eczemele, erupţiile dentare şi tulburările endocrine, precum tulburările de creştere, cele tiroidiene şi pancreatice pot beneficia de această terapie. Medicul Adrian Dumitrescu spune că acolo unde nu se poate obţine vindecarea se produce o ameliorare durabilă a stării de sănătate.

Metodă alternativă în autism

Agresivitatea la copil, deficitul de atenţie, sindromul hiperkinetic (manifestat prin stări de agitaţie, impulsivitate), şocurile emoţionale, depresia, anxietatea şi enurezisul nocturn (pipi în pat în timpul nopţii) sunt alte probleme care îşi pot găsi rezolvarea cu ajutorul remediilor homeopatice.

Acestea sunt recomandate chiar şi copiilor cu autism. „Tratamentul medicamentos homeopatic îi redă copilului cu autism capacitatea de a simţi, de a-şi exprima sentimentele şi de a învăţa singur, nerecompensat. Acesta trebuie completat cu un proces de învăţare, precum ABA, logopedie, kinetoterapie, terapie ocupaţională şi cu terapie prin joc, în funcţie de nevoile copilului", spune medicul Radu Naghiu, specialist psihiatrie pediatrică şi homeopat la clinica „Napocensis Medical Center" din Bucureşti.

"Se pot aborda şi trata homeopatic orice boli acute şi cronice ale copiilor."
Dr. Adrian Dumitrescu specialist pediatrie

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite