Copiii femeilor de carieră se îmbolnăvesc mai des

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii crescuţi de mame care muncesc cu normă întreagă sunt mai puţin sănătoşi şi mai predispuşi la obiceiuri alimentare proaste şi la o viaţă sedentară, sugerează un studiu recent efectuat de cercetătorii de la Centrul de Epidemiologie Pediatrică şi de la Institutul Sănătăţii Copilului din Marea Britanie. Studiul a fost realizat pe 12.000 de şcolari britanici născuţi între 2000 şi 2002.

Obezitatea, principala problemă

În cadrul studiului, au fost luate în calcul numărul de ore lucrate de mamă săptămânal, dieta copilului la vârsta de 5 ani, precum şi nivelul de activitate fizică al acestuia şi timpul petrecut în faţa televizorului sau a calculatorului. Astfel, mamele angajate cu normă întreagă par să aibă cei mai nesănătoşi copii, urmate de mamele angajate cu program redus. Principala problemă a copiilor cu mame lucrătoare este obezitatea, avertizează specialiştii.

Cercetătorii subliniază faptul că studiul nu urmăreşte să minimizeze importanţa reîntoarcerii mamelor la muncă după naşterea copilului, ci doar să atragă atenţia asupra situaţiilor în care ceea ce pare a fi o soluţie pentru o problemă poate genera alte probleme.

Ei intenţionează să extindă cercetarea pentru a afla dacă la baza rezultatelor stau obiceiurile copiilor nesupravegheaţi de părinţi, stresul părinţilor care trebuie să se ocupe de copii în scurtul timp rămas la dispoziţie sau îngrijirea oferită de bunici sau de alte rude.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite