Copiii pot fi învăţaţi să facă apel la imaginaţie pentru a rezista durerii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii pot fi învăţaţi să facă apel la imaginaţie pentru a rezista durerii
Copiii pot fi învăţaţi să facă apel la imaginaţie pentru a rezista durerii

Copiii par a avea propriul lor calmant: imaginaţia. Micuţii puşi să-şi închipuie că plutesc pe un nor au reuşit să facă mai bine faţă durerilor abdominale, potrivit unui studiu realizat de câţiva cercetători americani.

Potrivit cercetătorilor unul din cinci micuţi suferă de dureri abdominale inexplicabile.

Studiul, publicat în jurnalul de medicină "Pediatrics" şi preluat de BBC, face parte dintr-o serie de articole care analizează efectul tehnicilor similare hipnozei asupra mai multor boli.

În timpul studiului, copiii au avut şedinte de "imaginaţie ghidată" de 20 de minute, o tehnică prin care se urmăreşte inducerea unei stări de un disconfort cât mai scăzut.

Cercetătorii de la Universitatea Carolina de Nord şi de la Centrul Medica al Universităţii Duke, au precizat că lipsa unor terapeuţi i-a determinat să încerce şi această metodă.

La realizarea studiului au luat parte 30 de copii cu vârte cuprinse între 6 şi 15 ani. Jumătate dintre micuţi au fost trataţi prin mijloacele tradiţionale , în timp ce cealaltă jumătate a fost supusă unor şedinţe de "imaginaţie ghidată". La finalul tratamentului, peste 73% dintre micuţii trataţi prin epelul la imaginaţie au recuunoscut că se simt mult mai bine, spre deosebire de doar 26,7% dintre micuţii trataţi convenţional.

Cercetătorii susţin că prin această tehnică este redusă anxietatea sau hipersensibilitatea.

"Copiii sunt fosrte buni în a-şi folosi imaginaţia. Şi foarte receptivi. Cu adulţii trebuie să treci, mai întâi, de o barieră", a declarat doctorul Miranda van Tilburg.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite