Copii infectaţi cu HIV, în ashramurile MISA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guru se lăuda că este un mare "profesor" care vindecă orice boală

lucru este unul foarte grav mai ales dacă copiii infectaţi cu HIV au renunţat la tratamentul prescris. Mai mult, MISA nu are nici un fel de calificare în a prescrie tratamente, fie ele şi doar naturiste.
MISA a conceput mai multe declaraţii de acord pe care părinţii copiilor infectaţi cu HIV trebuiau să le completeze. "Leacul" pentru a scăpa de infectarea cu virusul HIV de Guru este "un amestec din fructe şi plante medicinale din flora spontană a României", aşa cum se precizează într-unul dintre aceste documente. De asemenea, părinţii trebuiau să precizeze în acceptul pentru "tratament" faptul că "indiferent de rezultatele acestuia nu voi avea nicio obiecţie şi nu voi manifesta niciun fel de pretenţii de la domnul profesor Gregorian Bivolaru". În unele din cererile adresate lui Bivolaru se precizează că ar fi vorba de tratament gratuit, în altele acest lucru nu este precizat. Potrivit unor surse, Bivolaru a primit în urma "tratamentelor" prescrise sume de bani sau diferite produse.
Nu este clar dacă micuţii infectaţi cu HIV urmau tratamentul la domiciliu sau în ashramurile MISA. Un document aflat în posesia noastră indică faptul că unii au beneficiat de "tratament" în ashramurile MISA, având şi "foaie de observaţie medicală - Terapie naturistă".

Întreruperea tratamentului anti-HIV, factor declanşator pentru SIDA
Specialiştii sunt unanim de acord că întreruperea tratamentului anti-HIV şi trecerea la alte metode, inclusiv naturiste, nu poate îmbunătăţi starea pacienţilor, ci din contră.
În 1989 a fost descoperit primul medicament din lume împotriva infecţiei cu HIV, la şapte-opt ani de la apariţia primului caz de bolnav seropozitiv. De atunci, tratamentul pentru persoanele infectate a evoluat. Nu mai este nevoie ca o persoană să ia 26 de pastile pe zi, ci doar 3 sau 4, dar tratamentul trebuie urmat conform indicaţiilor medicului şi nu trebuie întrerupt. "Tratamentul antiretroviral se începe cu cel puţin trei medicamente asociate, în funcţie de toleranţa pacientului, după care se face evaluare la trei luni de zile ca să vadă dacă s-a obţinut răspuns imunologic şi virusologic", ne-a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti. Tratamentul se administrează sub supravegherea medicului, o dată sau de două ori pe zi. "Dacă tratamentul este întrerupt, virusul poate să dezvolte rezistenţă la schema de medicamente administrate, iar virusul începe, din nou, să se multiplice în organism şi poate să apără boala", ne-a mai spus prof. dr. Cercel. Infecţia cu HIV nu mai este privită ca o maladie acută, ci drept una cronică, mai spune medicul. "De la infectarea cu HIV şi până la apariţia SIDA pot să treacă şi 20 de ani, iar şansa de supravieţuire mai mult de doi ani a bolnavilor cu sindromul imunodeficienţei dobândite în fază critică a crescut cu 33 la sută", ne-a mai declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel. Din nefericire, virusul se fixează în "două sanctuare", şi anume creier şi organele genitale. El loveşte în sistemul de securitate al organismului, de aceea tratamentele moderne vizează reducerea multiplicării virusului şi blocarea lui pentru a nu intra în celule.

Vindecare de boli prin post negru
Printre documentele aflate în posesia ziarului Adevărul se numără mai multe cereri ale membrilor MISA adresate lui Bivolaru în care aceştia solicitau "vindecarea" de boli prin post negru. Roxana C, la aceea vreme cursantă yoga la Iaşi, îi scria lui Grig : "Doresc să îmi indici dacă în fiinţa mea există dezechilibre şi unde sunt acestea, pentru a le putea corecta mai rapid prin practică. Te rog să îmi indici ce (n. red - corect este câte) zile de post negru sunt necesare fiinţei mele". Adepta MISA încheia cererea cu formula " Îţi mulţumesc şi te iubesc".
O altă cursantă MISA, Anca T, de la un ashram din Bucureşti, voia ca Guru să o vindece "de o anemie congenitală". "Tratamentul" lui Guru: "iniţierea în Matari". Vraciul Bivolaru se mai lăuda că mai vindecă şi boli de inimă.
Alte persoane precizau în "cererile" adresate lui Bivolaru că îşi asumă de bunăvoie şi în "totalitate" responsabilitatea urmării tratamentului prescris. În acest mod, Guru încearcă să aibă acoperirea legală pentru faptul că "tratamentele" prescrise ar eşua.

Bivolaru a vindecat foarte mulţi oameni de boli grave"
Crina Calek, purtătorul de cuvânt al MISA, ne-a declarat că Gregorian Bivolaru ar fi "vindecat foarte mulţi oameni de boli grave". Totuşi, ea a spus că nu poate confirma tratamentele pentru cei infectaţi cu HIV. "Dacă ne arătaţi documentele pe care le aveţi putem discuta, dar considerăm că deja este vorba despre dreptul la viaţă privată", a mai spus Calek. Ea a mai spus că Bivolaru nu ar fi dat sfaturi medicale naturiste "pentru bani", şi a precizat că în cadrul MISA sunt mai mulţi doctori care oferă consultaţii naturiste.

MISA recunoaşte autenticitatea documentelor publicate de Adevărul
Cu toate că ne-a trimis un drept la replică ameninţător, Crina Calek, purtătorul de cuvânt al MISA, ne-a declarat telefonic că cea mai mare parte din documentele publicate anterior de Adevărul sunt "reale", dar că ar fi "strict secrete". Ea a spus că aceste documente s-ar afla la dosarul MISA de la Parchet şi că organizaţia va da în judecată procurorii care, în opinia sa, ar fi divulgat aceste documente "strict secrete". Referitor la ritualurile prezentate de Adevărul în primele două episoade ale anchetei despre MISA, Calek spune că acestea nu ar fi reale, dar admite că unii din membrii MISA, care ar fi "peste 37.000 de cursanţi şi simpatizanţi", ar fi putut avea "unele convingeri personale, dar care să nu reprezinte poziţia oficială a acestei mişcări spirituale".

Victimele au ajuns la psihiatrie
Adevărul deţine informaţii despre mai mulţi membri sau apropiaţi ai MISA care au ajuns în spitale de psihiatrie. Un caz mai special este cel al G.C., născută în 1976, care a avut contact cu MISA numai câteva săptămâni. Studentă la Universitatea de Medicină şi Farmacie, s-a împrietenit cu un coleg, adept al MISA. Acesta o duce la conferinţe ale Mişcării, unde face cunoştinţă cu Claudiu Trandafir, care îi face o "analiză bioenergetică" a cărei concluzie este că "toate energiile din corpul ei funcţionează defectuos" şi că "va muri de cancer dacă nu va urma tratamentul propus". Fata a acceptat şi de timp de patru săptămâni a urmat regimul Oshawa, care prevedea un regim strict alimentar bazat în mod special pe lipsa alimentaţiei sau a unor produse care nu dădeau organismului vitaminele necesare. Pe acest fond, tânăra dezvoltă o tulburare severă de stres din cauza veştilor primite, dar şi din cauza faptului că prietenul ei întreţinea relaţii sexuale cu mai multe fete, la recomandarea instructorilor MISA. Nu se va mai duce la cursuri şi, la un moment, refuză chiar să se mai ridice din pat. Este diagnosticată cu "schizofrenie paranoidă". Fata ajunge la un terapeut care cunoştea practicile aberante ale MISA. A fost nevoie de un program psihiatric de un an de zile pentru a-şi reveni.P.G.N., născut la 28 iunie 1968, şi care între 1990-1993 a frecventat cursuri MISA s-a sinucis după ce a refuzat să mai vorbească cu familia. P.N, născut la 21 decembrie 1962, a fost internat la Spitalul "Gh. Marinescu" din Bucureşti cu diagnosticul "schizofrenie paranoidă". Acesta fusese timp de doi ani practicant MISA la Roman, de unde afirma că vorbea prin telepatie cu Grig Bivolaru. Un caz în care subiectul nu a mai putut fi recuperat este cel al lui H.C., născută în 1970. Provenită dintr-o familie dezorganizată, cu părinţi despărtiţi, ea prezenta tulburări de personalitate. Ajunge să practice tehnicile MISA într-o casă din Bucureşti, unde a învăţat să aplice tehnici speciale de masturbare. După circa un an, abandonează facultatea şi este internată în mai multe spitale de psihiatrie.

Program de subnutriţie
Ilinca S., constituită ca parte vătămată în dosarul MISA, fostă adeptă a sectei lui Guru, a povestit campania de subnutriţie la care sunt supuşi membrii sectei lui Bivolaru. Scopul: aceştia să devină persoane ascultătoare dependente de hrană, dar şi de odihnă. "Majoritatea cursanţilor care efectuau karma yoga lucrau în construcţii 12 ore pe zi. Am mers la cantina din Pipera, unde mâncau aceştia. Nu primeau suplimente de hrană, iar mâncarea care li se servea nu era de slabă calitate, era sub orice critică, nu puteai efectiv să o mănânci, îţi dă stări de greaţă şi, cu timpul, halucinaţii", spunea Ilinca. Un alt martor povesteşte că, din cauza "meniului" lui Guru, avea "stări de năluceală şi balonări". Scopul înfometării, exploatării prin muncă, iar apoi obligativitatea la rugăciuni pe timpul nopţii: transformarea adepţilor în sclavi. Acesta se pare că este scopul sectei MISA.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite