Consumatorii tineri de marijuana riscă o încetinire a funcţiilor creierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu recent, realizat de către cercetătorii de la Spitalul McLean din Statele Unite ale Americii, avertizează că tinerii consumatori de marijuana au creierul mai vulnerabl la acest drog decât majoritatea oamenilor.

Astfel, în urma unor teste cognitive, medicii au descoperit că tinerii sub 16 ani, consumatori de marijuana, au avut rezultate mult mai slabe faţă de consumatorii care au început să consume drogul de la 16 ani.

"Trebuie să înţelegem că un creier în dezvoltare nu este deloc asemănător cu un creier adult" a declarat Dr. Stacy A. Gruber, unul dintre autorii studiului, prezentat la Întâlnirea Anuală Neuroştiinţifică de la San Diego, potrivit New York Times.

Pentru acest studiu au fost folosiţi 35 de consumatori de marijuana, cu vârstele medii de 22 de ani. 20 dintre aceştia au început să se drogheze înainte de 16 ani, iar restul de 15, după această vârstă. Lotul din cei 20 de tineri care au început să consume marijuana de foarte tineri a avut rezultate net inferioare celorlalţi.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite