Consiliere prin telefon oferită de medicii de familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care vor să primească un sfat specializat de la medicul lor de familie fără a merge la consultaţie îl vor putea contacta la numărul 1363.

Consilierea prin telefon este un serviciu lansat de curând în România şi a fost conceput pentru a facilita comunicarea dintre medicii de familie şi pacienţii lor. El este util îndeosebi pentru rezolvarea problemelor de sănătate minore, care nu necesită o consultaţie propriu-zisă.
Convorbirile nu sunt însă gratuite. Tariful este de 0,95 euro/minut+TVA, primul minut fiind indivizibil, după care taxarea se face la secundă.

Cum se apelează

Deocamdată, mai puţin de jumătate din medicii de familie sunt înscrişi în acest serviciu, numit CallMed. După apelarea numărului 1363 şi după ascultarea mesajului vocal, pacientul trebuie să tasteze codul unic de identificare a medicului său şi apelul va fi direcţionat către acesta. Fiecare medic înscris în programul CallMed va avea propriul cod de indentificare pe care-l puteţi afla accesând www.callmed.ro. După cea de-a doua apelare la 1363, numărul pacientului este recunoscut de sistemul CallMed şi apelul va fi direcţionat către medicul personal. Numărul este apelabil atât din reţeaua de telefonie fixă Romtelecom, cât şi din cele mobile. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite