Conceperea după 35 de ani afectează copilul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile care rămân însărcinate după vârsta de 35 de ani sunt predispuse să nască bebeluşi cu o greutate mai mare de 4.500 de grame.

Aceasta este concluzia unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă olandezi de la Centrul Medical „Erasmus" din Rotterdam. În mod obişnuit, un copil ar trebui să aibă o greutate cuprinsă între 2.500 şi 3.500 de grame.

Greutatea mamei, risc suplimentar

Potrivit medicilor, feţii care ating o greutate peste medie pot avea complicaţii la naştere. De asemenea, la vârsta adultă, cei mai mulţi copii riscă să se îmbolnăvească de diabet şi de boli de inimă. În plus, ei prezintă un risc crescut de obezitate.

Cercetătorii nu au reuşit să identifice cu exactitate factorii care stau la baza acestei diferenţe de greutate între bebeluşi. Însă se crede că stilul de viaţă al mamei joacă un rol esenţial. „Există o serie de factori care influenţează greutatea nou-născutului, precum greutatea mamei, fumatul şi consumul mare de alcool", explică oamenii de ştiinţă.

Cercetarea s-a desfăşurat pe un eşantion de peste 8.000 de voluntare care au născut între anii 2002 şi 2004. S-a observat că doar patru la sută din femeile de peste 35 de ani au născut copii cu o greutate normală. În schimb, zece la sută din voluntarele de peste 40 de ani au născut copii cu greutatea de 4.500 de grame sau chiar mai mult. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite