Cocktailul de mere, o băutură tonică şi nutritivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din varietatea cocktailurilor preparate din fructe autohtone, cel de mere este un uriaş depozit de nutrienţi. Printre proprietăţile terapeutice ale sucului de mere, cele mai importante sunt cele tonice, diuretice, antireumatismale, stimulente hepatice şi laxative.

Bogat în substanţe care scad colesterolul

„Savurând un cocteil de mere, beneficiem de cei mai buni nutrienţi conţinuţi de aceste fructe: taninuri, zaharuri, vitamine (A, B3, C, PP), pectină (un remediu sigur pentru reducerea nivelului colesterolului şi un drenor hepatic), dar şi minerale precum potasiul, fosforul şi calciul", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Ingrediente: 10 mere, 4 linguri de miere, o linguriţă rasă de scorţişoară şi sucul unei lămâi.

Preparare: Merele curăţate şi tăiate cubuleţe se trec prin storcătorul de fructe. În sucul obţinut se adaugă celelalte ingrediente, amestecându-se cu o lingură de lemn. Cocktailul se bea înaintea meselor principale.

Zilnic, se consumă câte două pahare, conform indicaţiilor de mai sus, iar cura se continuă un interval de 18 zile. După o pauză de zece zile, terapia se poate repeta. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite