Coada şoricelului pentru alergia de primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele alergice la praf, polen şi puful unor plante de sezon sunt frustrate de bucuria de a respira aer curat în mijlocul naturii. Nici cei alergici la unele alimente (ciocolată, carne grasă,

Persoanele alergice la praf, polen şi puful unor plante de sezon sunt frustrate de bucuria de a respira aer curat în mijlocul naturii.
Nici cei alergici la unele alimente (ciocolată, carne grasă, căpşuni, ouă) sau la medicamente (aspirină, antibiotice) nu se simt bine primăvara. Există diverse remedii ce pot ameliora suferinţa alergicilor: ouă de prepeliţă, ridichi negre şi roz, roşii, dar şi infuzii de plante din flori de coada şoricelului, de exemplu. Suferinzii vor bea 2-3 căni pe zi; infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană de 200 ml apă. Rezultate foarte bune se obţin prin consumul unui amestec de plante preparate tot ca infuzie. În acest caz se combină: trei fraţi pătaţi (20 g), coada şoricelului (5 g), talpa gâştii (20 g) şi rădăcină de brusture (10 g). La o cană de apă fiartă se adaugă o linguriţă de amestec. Cura durează 3-4 săptămâni.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite