Coacăzele - fructul longevităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coacăza (roşie sau neagră) continuă să-i uimească pe nutriţionişti! Proprietăţile sale ca aperitiv, revitalizant, digestiv, diuretic, depurativ, laxativ, descongestionant hepatic,

Coacăza (roşie sau neagră) continuă să-i uimească pe nutriţionişti! Proprietăţile sale ca aperitiv, revitalizant, digestiv, diuretic, depurativ, laxativ, descongestionant hepatic, antifebril, antistres, hemostatic o recomandă în combaterea afecţiunilor grave.
Recomandate de specialişti sub formă de suc sau pulbere, realizată din fructe uscate, coacăzele contribuie la revitalizarea organismului după eforturi fizice şi intelectuale. Nutriţioniştii consideră că în acest fruct vitamina C rezistă în zilele de caniculă şi nu se oxidează, comparativ cu alte fructe. Coacăza neagră contribuie la creşterea acuităţii vizuale. Mai mult, după o cură de 7-8 luni cu pulbere de coacăz poate fi corectată miopia progresivă. Jeleul de coacăze îşi păstrează aceleaşi virtuţi ca şi sucul fructului. şi hipertensivii pot fi protejaţi dacă urmează o cură de cel puţin trei săptămâni (câte 300-500 g zilnic). Ultimele cercetări efectuate asupra coacăzului negru aduc speranţe de vindecare şi bolnavilor de arterită şi ateroscleroză. Ceaiul din frunze şi fructe poate veni în ajutorul bolnavilor cu litiaze renale.
Coacăzul roşu are proprietăţi asemănătoare cu cel negru. Există însă şi câteva afecţiuni combătute cu acest soi: astenia şi lipsa poftei de mâncare. Aceşti bolnavi trebuie să consume câte 100 gr, de 3 ori pe zi: - 50 g la începutul mesei şi 50 g la sfârşitul mesei. De asemenea, persoanele obeze, cu o digestie lentă, pot profita de o cură de coacăze roşii. Spre deosebire de cei mofturoşi la mâncare, obezii trebuie să consume cantităţi mai mari - 300 g zilnic. Sucul coacăzului roşu este recomandat de specialişti în prevenirea dischineziei biliare, dar şi în combaterea bolilor grave de ficat, inclusiv în ciroze.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite