Ciocolata, benefică împotriva depresiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un desert delicios, ciocolata conţine proteine, vitamine (B1, B2, D şi E), minerale (magneziu, potasiu, fier) şi cantităţi importante de catechină, o substanţă cu proprietăţi antioxidante, ce previne cancerul şi bolile cardiace.

„În ciuda conţinutului său ridicat de grăsimi, ciocolata este hrănitoare, mai ales cea neagră, fiind o sursă de fier şi de magneziu. 100 g de ciocolată conţin 520 de calorii", spune Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. În plus, datorită conţinutului de teobromină, ciocolata ne binedispune şi este un remediu eficient în tratamentul durerilor cronice. Poate fi folositoare şi hipertensivilor, pentru că stimulează dilatarea vaselor sanguine.

Reţeta săptămânii: Ciocolată de casă

Timp de preparare: 40 de minute

Calorii: 180/porţia

Ingrediente: 200 ml apă, 450 g zahăr, 150 g unt topit, 300 g lapte praf neîndulcit, 75 g cacao, esenţă de vanilie,  2 linguriţe de coajă rasă de portocală, de stafide şi de nuci prăjite.

Preparare: Se amestecă zahărul cu cacaua şi cu apa şi se pun la fiert. Peste 15 minute, când siropul este gata, se stinge focul, se adaugă treptat laptele, untul şi celelalte ingrediente până când acestea se omogenizează. Ciocolata  se toarnă într-o tavă şi se pune la rece, în frigider, ca să se întărească. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite