Chimicalele din cosmetice grăbesc pubertatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Produse
Produse

Substanţele chimice din ambalajele alimentelor, din parfumuri, din loţiuni şi din şampoane dereglează producţia de hormoni şi pot declanşa pubertate precoce, potrivit cercetătorilor de la Şcoala de Medicină „Mount Sinai“ din New York, SUA.

Aceştia au analizat efectele pe care le au asupra sănătăţii trei chimicale ce se regăsesc în compoziţia a numeroase ambalaje şi cosmetice: fenolii, ftalaţii şi fitoestrogenii. Acestea sunt utilizate pentru a creşte rezistenţa lacurilor de unghii şi vopselelor de păr, pentru a parfuma cremele, loţiunile şi şampoanele sau pentru a oferi mai multă flexibilitate unor materiale plastice precum PVC-ul.

Favorizează şi cancerul de sân

Expunerea la aceste substanţe nu doar stimulează creşterea sânilor şi părului pubian înainte de vreme, dar poate favoriza şi apariţia cancerului de sân şi diabetului mai târziu în viaţă, semnalează acelaşi studiu.

„În dezvoltarea glandelor mamare există anumite perioade de vulnerabilitate, iar expunerea la aceste chimicale în perioada de creştere poate influenţa riscul de cancer de sân la vârsta adultă", susţine medicul oncolog Mary Wolff, autor al studiului.

Este important de ştiut că şi unele medicamente şi suplimente alimentare pot conţine aceste chimicale dăunătoare sănătăţii.

Citiţi mâine în „Adevărul Sănătate"

Dosar: Când viaţa sexuală rămâne doar o fantezie
Care sunt cele mai frecvente disfuncţii sexuale întâlnite atât la femei, cât şi la bărbaţi
Soluţii terapeutice de ultimă oră
Stimulatorul cardiac reglează bătăile inimii
5 întrebări despre chimioterapie
Cele mai bune antibiotice din grădină

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite