Chec cu mere, mac si sirop de tei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compozitie: un pachet de margarina, 5 linguri ulei, 12 linguri zahar, 8 linguri apa mi-nerala sau suc de fructe, 1 kg mere, 4 linguri seminte de mac, 500 g. faina, o lingurita rasa de bicar-bonat

Compozitie: un pachet de margarina, 5 linguri ulei, 12 linguri zahar, 8 linguri apa mi-nerala sau suc de fructe, 1 kg mere, 4 linguri seminte de mac, 500 g. faina, o lingurita rasa de bicar-bonat stins cu zeama de lamaie, sirop de tei, coaja de lamaie. Preparare: Se amesteca margarina cu 8 linguri de zahar, apoi adaugam uleiul, faina, sucul de fructe sau apa minerala. Stingem bicarbonatul cu doua lingurite suc de lamaie. Se framanta aluatul obtinut din aceste ingrediente si se intind doua foi. Umplutura se prepara astfel: merele decojite vor fi rase si amestecate cu zaharul ramas. Le calim timp de 15 minute la foc mic. Adaugam in mere 2 lingurite seminte de mac. Restul macului il pastram pentru glazura. Aceasta umplutura o asezam intre cele doua foi de aluat. Checul va sta la copt, la foc potrivit. Cand s-a rumenit, il scoatem din cuptor; doar cand s-a mai racit il insiropam cu sirop de tei in care amestecam macul pastrat pentru glazura si coaja rasa de lamaie.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite