Celulita - agravată de băurile tip cola

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celulita se caracterizează prin patru semne fundamentale: creşterea volumului, a consistenţei, a sensibilităţii şi diminuarea mobilităţii pielii. Toate formele de celulită evoluează în timp

Celulita se caracterizează prin patru semne fundamentale: creşterea volumului, a consistenţei, a sensibilităţii şi diminuarea mobilităţii pielii. Toate formele de celulită evoluează în timp şi se pot extinde, ducând, în final, la obezitate celulitică.
Celulita este o afecţiune care preocupă majoritatea femeilor, mai mult din considerente estetice, decât de sănătate. Dar implicaţiile pe care le are asupra sănătăţii nu trebuie neglijate, celulita fiind o formă de obezitate, boală care are urmări nefaste, fiind în sine cauza unei întregi game de afecţiuni. Apariţia celulitei este rezultatul unor dereglări metabolice. Pentru îndepărtarea celulitei este necesară o acţiune complexă asupra organismului. Trebuie să se îmbunătăţească circulaţia sanguină în ţesuturile adipoase, să se accelereze eliminarea celulelor grase şi să se întărească musculatura. Mulţi oameni încearcă să scape de celulită cu orice preţ. Problema apare când dietele riguroase, masajul şi exerciţiul fizic nu dau rezultate. Trebuie înlăturaţi factorii care contribuie la dezvoltarea celulitei. Celulita nu este doar o problemă estetică, ci este rezultatul alimentaţiei dezechilibrate şi a lipsei de mişcare. În ceea ce priveşte tratarea celulitei cu produse cosmetice mediatizate sub forma de geluri şi creme, acestea au rol mai mult de întreţinere şi mascare prin întinderea pielii, efectul fiind însă temporar, şi nu definitiv. Pentru prevenirea şi tratarea celulitei se recomandă să se consume cât mai multe lichide, apă sau ceaiuri, în niciun caz băuturi acidulate. Se recomandă să fie exclusă carnea grasă, brânzeturile grase, pâinea, pastele făinoase şi prăjiturile şi, ceea ce este foarte important, se impune cât mai multă mişcare.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite