Ce spun ridurile despre sănătatea unei femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu realizat de Şcoala de Medicină de la Yale a dezvăluit legătura existentă între ridurile de pe faţa unei femei şi producerea unor fracturi de oase, informează HealthLine.com.

Potrivit studiului, fermitatea tenului este un indiciu despre densitatea de minerale existentă în oasele femeilor aflate la menopauză.

Cercetătorii au descoperit că predispoziţia femeilor la menopauză de a suferi de fracturi de oase este direct proporţională cu severitatea ridurilor de pe faţă şi de pe gât.

"Atât pielea cât şi oasele împart elemente comune: proteinele", a declarat Lubna Pal, profesor asociat la departamentul de ostretică-ginecologie de la Yale.

Studiul a fost realizat pe 114 femei aflate la menopauză, cărora le-a fost analizată fermitatea pielii în 11 puncte de pe faţă şi de pe gât. Masa osoasă şi densitatea oaselor a fost, de asemenea, măsurată cu ajutorului unui aparat de ultrasunete şi raze X.

Acesta este primul studiu care leagă calitatea pielii de structura masei osoase.

Osteoporoza este o boală caracterizată prin reducerea densităţii minerale osoase, ceea ce predispune osul la fractură în urma unui traumatism de mică intensitate sau chiar în lipsa acestuia. Potrivit statisticilor, această boală afectează o treime dintre femei şi o cincime dintre bărbaţi.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite