VIDEO Ce indicaţii are drenajul limfatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Detoxifică organismul, întăreşte sistemul imunitar, tratează celulita şi este adjuvant în afecţiuni precum insuficienţa venoasă cronică. Şedinţele de drenaj presupun tehnici complexe de masaj prin care se acţionează asupra sistemului limfatic.

Beneficiile drenajului limfatic apar pe fondul detoxifierii organismului. Mai exact, sistemul limfatic, foarte asemănător cu sistemul sangvin, are rolul de a prelua deşeurile de la nivelul ţesuturilor, precum toxinele şi bacteriile, păstrând în acest fel buna funcţionare a organelor. În acelaşi timp, sistemul limfatic transportă celulele imunitare în zonele unde este nevoie de ele. Din acest motiv, drenajul îmbunătăţeşte reacţia sistemului imunitar în faţa bolilor şi grăbeşte capacitatea de vindecare a organismului. Procedurile de drenaj limfatic se fac cu ajutorul unor aparate speciale, disponibile în clinicile de recuperare medicală, dar şi în cele de înfrumuseţare.

„Tratamentul propriu-zis poartă denumirea de program de drenaj venolimfatic. Procedura presupune aplicarea unor manşete circulare care cuprind întreg membrul inferior şi chiar pelvisul (bazinul), precum şi întreg membrul superior", explică medicul primar specialist în balneofizioterapie şi recuperare medicală Georgiana Tache, de la Clinica „Medical Care" din Bucureşti. Potrivit specialistului, manşetele sunt multicompartimentate şi se umflă în mod succesiv cu aer. Umplerea cu aer a compartimentelor se face de jos în sus, în sensul circulaţiei de întoarcere venolimfatică, astfel încât să se faciliteze drenajul din zonele gambelor şi ale braţelor. Şi prin tehnicile masajului clasic se poate face drenaj limfatic, beneficiile fiind aceleaşi pentru organism.

Tratează celulita şi „picioarele grele"

Procedurile de drenaj limfatic au drept rezultat eliberarea lichidelor acumulate în exces în zonele tratate, întărirea ţesutului conjunctiv şi îmbunătăţirea circulaţiei sangvine. În plus, preso-masajul stimulează sistemul imunitar, favorizează eliminarea toxinelor din organism şi ajută la reducerea nivelului de colesterol. Beneficii importante pot avea persoanele sedentare, cele care doresc să scape de senzaţia de picioare grele şi persoanele cu celulită. 

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite