Ce implică operaţia de ridicare a sânilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu cât sânii sunt mai lăsaţi, cu atât vor rămâne mai multe cicatrice
Cu cât sânii sunt mai lăsaţi, cu atât vor rămâne mai multe cicatrice

După intervenţie este nevoie de purtarea unei bustiere timp de câteva săptămâni. Înainte de efectuarea operaţiei trebuie evitată administrarea aspirinei, deoarece influenţează coagularea sângelui. Intervenţia este contraindicată femeilor cu diabet zaharat.

Procesul firesc de îmbătrânire, naşterile multiple, alăptarea şi slăbirea bruscă sunt câţiva dintre factorii care duc la „lăsarea" sânilor. Aceasta poate fi corectată printr-o intervenţie ce se face în centrele de chirurgie estetică.

„Operaţia de lifting mamar (care se mai numeşte mastopexie sau ascensionare mamară) este indicată în toate cazurile în care sânii încep să se lase. Există mai multe grade de lăsare (ptozare) a sânilor şi, în funcţie de acestea, se aplică anumite tehnici chirurgicale. Cu cât sânii sunt mai lăsaţi, cu atât intervenţia este mai laborioasă şi va lăsa mai multe cicatrice", afirmă medicul primar chirurgie plastică Adina Alberts de la clinica Care Zone din Bucureşti.

Operaţia se poate face atunci când sânii sunt complet dezvoltaţi, fiind de preferat să fie amânată până după naştere şi după alăptare.În cadrul operaţiei de refacere a formei sânilor este posibilă şi introducerea de implanturi mamare, mai ales atunci când aceştia sunt lipsiţi de volum. „Introducerea implantului se poate face în cadrul aceleiaşi operaţii sau în intervenţii diferite, la distanţă de câteva luni de la lifting", explică medicul Adina Alberts.

Firele de sutură se scot după cel mult două săptămâni, iar pentru buna susţinere a sânilor este nevoie de purtarea unei bustiere speciale cel puţin două luni. Mai mult de o lună postoperator trebuie evitate activităţile ce presupun efort fizic.

Este nevoie de pregătire prealabilă

Înainte de efectuarea operaţiei, medicul recomandă efectuarea analizelor uzuale de sânge, precum şi a unei mamografii sau a unei ecografii mamare. Cu două săptămâni înainte este bine să se renunţe la fumat, la consumul de alcool şi la anticoncepţionale. Operaţia se face sub anestezie generală, de aceea nu se va mânca şi nu se va bea nimic cu şase ore înainte. De asemenea, nu se vor lua medicamente de tipul aspirinei, deoarece influenţează coagularea sângelui. Medicul trebuie informat cu privire la toate problemele de sănătate, inclusiv dacă pacienta prezintă alergii medicamentoase. Operaţia trebuie planificată în afara perioadei menstruale. Printre posibilele complicaţii ale intervenţiei sunt sângerările masive, hematoamele, infecţiile şi cicatrizarea deficitară.

Medicul Adina Alberts atrage atenţia că operaţia este contraindicată femeilor cu boli grave de sânge sau infecţioase, cu diabet zaharat, cu boli autoimune, dermatologice şi celor care au tendinţă de formare de cheloid (formaţiune fibroasă care apare pe locul unei cicatrice).

"Cicatricele postoperatorii trebuie îngrijite zilnic, prin aplicarea unor creme sau unor plasturi speciali."
Dr. Adina Alberts medic primar chirurgie plastică

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite