Ce beneficii au intervenţiile estetice asociate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intervenţiile chirurgicale asociate se fac numai persoanelor sănătoase
Intervenţiile chirurgicale asociate se fac numai persoanelor sănătoase

Efectuarea mai multor operaţii în cadrul unei singure şedinţe scurtează timpul de recuperare. Vârsta înaintată, kilogramele în plus şi starea de sănătate precară reprezintă contraindicaţii majore ale acestui tip de abordare chirurgicală estetică.

Corectarea formei nasului, mărirea sânilor şi reducerea în dimensiuni a abdomenului prin intermediul intervenţiilor chirurgicale sunt metode din ce în ce mai căutate pentru îmbunătăţirea aspectului fizic şi pentru combaterea complexelor de această natură. Tehnicile chirurgicale moderne permit combinarea unor intervenţii, pentru retuşarea simultană a mai multor zone ale corpului.

„Rinoplastia, abdominoplastia, implantul mamar, toate acestea presupun anestezie şi timp de recuperare postoperatorie mare, motiv pentru care trebuiau realizate la distanţă una faţă de cealaltă. Cu ajutorul intervenţiilor chirurgicale asociate scade semnificativ timpul de anestezie, de spitalizare, dar şi de recuperare postoperatorie", a explicat chirurgul estetician Călin Doboş de la Centrul Medical Focus din Bucureşti.

Folosirea substanţelor anestezice noi, cu efecte secundare minime, face ca trezirea din anestezie să fie rapidă. Cu ajutorul aparaturii moderne sunt reduse sângerarea şi apariţia edemelor, iar durerile sunt de intensitate mai mică, faţă de intervenţiile clasice.

În plus, internarea durează o zi, iar reluarea activităţilor obişnuite, în majoritatea cazurilor, se poate face după două-patru zile de la intervenţie. „Înainte, pentru reluarea activităţilor era nevoie de două-patru săptămâni în cazul unei singure intervenţii", spune medicul Călin Doboş.

Ce tehnici se pot combina

Specialiştii afirmă că nu toate intervenţiile plastice se pot asocia între ele şi că pot fi realizate numai în cazul în care starea de sănătate a pacienţilor o permite. În general, se asociază intervenţiile de mărire a sânilor cu rinoplastie şi cu mărirea buzelor, mărirea sânilor cu lipoaspiraţie şi cu implant de gambă, mărirea sânilor cu cea a feselor sau lipoaspiraţie cu rinoplastie.

De asemenea, se combină abdominoplastia cu ridicarea sânilor sau cu liftingul facial. Se pot face şi combinaţii cu mai mult de două intervenţii: lifting facial cu implant mamar, cu lipoaspiraţie şi cu intervenţie pentru combaterea varicelor.

Avantaje vizuale importante

Intervenţia de mărire a sânilor accentuează talia, iar lipoaspiraţia abdominală face ca sânii să pară mai mari, astfel fiind potenţat efectul vizual. Prin abdominoplastie se îndepărtează excesul de piele de la acest nivel, iar prin lipoaspiraţie se accentuează talia prin pierderea în circumferinţă.

Măsuri înainte de operaţii

Înaintea unor astfel de intervenţii combinate, trebuie efectuat un set de analize medicale riguroase. „Ţinând cont că anestezia durează mai mult timp, alegerea pacientelor trebuie să fie foarte atentă", spune medicul Călin Doboş. De asemenea, trebuie respectate regulile oricărui tip de intervenţie: să nu se administreze medicamente anticoagulante şi să nu se mănânce în ziua intervenţiei.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite