Cătina asigură necesarul de vitamina C

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătină
Cătină

Cătina este unul dintre fructele iernii cu cele mai multe beneficii mai ales asupra imunităţii şi memoriei. „Cătina are un conţinut atât de mare în vitamina C, încât completează doza zilnică necesară persoanelor anemice şi celor care depun eforturi fizice şi intelectuale.

În timpul iernii, cardiacii şi convalescenţii este bine să beneficieze din plin de puterea terapeutică a acestor fructe", recomandă Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. Fructele de cătină reprezintă o sursă extrem de bogată de săruri minerale (calciu, fosfor, potasiu), de vitamine: A, B1, B9, E, F, D2, P, K, de proteine şi de uleiuri esenţiale.

Ceai tonic pentru memorie

Ingrediente: trei linguri de fructe de cătină măcinate, două linguri de măceşe măcinate, câte o lingură de frunze de traista ciobanului şi de mătase de porumb.

Preparare: într-un litru de apă care clocoteşte se adaugă plantele şi apoi se acoperă vasul. Când ceaiul s-a răcit, se strecoară. Se beau zilnic câte trei căni, timp de 15 zile.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite