Castanele comestibile reduc colesterolul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Castanele dulci, comestibile deţin valoroase depozite de vitamina C, B6 şi E, dar şi glucide cu absorbţie lentă, potasiu şi acid linoleic (substanţă care reduce colesterolul şi previne bolile

Castanele dulci, comestibile deţin valoroase depozite de vitamina C, B6 şi E, dar şi glucide cu absorbţie lentă, potasiu şi acid linoleic (substanţă care reduce colesterolul şi previne bolile de inimă). Potrivit fitoterapeutului Eugen Giurgiu, ele sunt recomandate pentru proprietăţile lor energetice, remineralizante şi antianemice. Dieta cu castane, consumate fierte, coapte sau prăjite, contribuie şi la întărirea imunităţii.

Ruladă de curcan umplută cu castane

Timp de preparare: 40 de minute

Calorii: 420/porţia

Ingrediente: o felie de pâine, 4 linguri de lapte, 200 g piure de castane, un ardei roşu, cimbru, 900 g piept de curcan, 4 linguri de ulei, un ou, făină

Preparare: Pâinea înmuiată în lapte se scurge şi se amestecă în piureul de castane. Se adaugă ardeiul tăiat mărunt, oul bătut şi cimbrul. Pieptul de curcan s e taie, se acoperă cu piureul de castane, se rulează şi se prinde cu scobitori. Rulada se pune la cuptor într-o tavă unsă cu ulei şi presărată cu făină.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite