Carnea de miel, bună pentru oase şi pentru imunitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carnea de miel asigură 30% din necesarul zilnic de zinc
Carnea de miel asigură 30% din necesarul zilnic de zinc

O porţie de carne de miel, „vedeta“ mesei de Paşte, asigură 30% din necesarul zilnic de zinc, mineral important pentru dezvoltarea şi menţinerea sănătăţii oaselor şi pentru întărirea sistemului imunitar.

Deoarece conţine carnitină, un aminoacid esenţial, întâlnit destul de rar la alte alimente, carnea de miel asigură organismului energia de care are nevoie şi înlătură starea generală de oboseală.

„De altfel, acest tip de carne este o sursă importantă de proteine, de aceea este necesară copiilor şi tinerilor aflaţi în perioada de creştere, dar şi persoanelor subponderale, în cura de îngrăşare. În plus, aceasta îmbunătăţeşte activitatea splinei şi rinichilor şi este o sursă uşor asimilabilă de fier", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi biochimie.

Deoarece conţine o cantitate ridicată de grăsime, nu este recomandat să consume carne de miel cei care au probleme cu valorile colesterolului.

Copiii şi persoanele care suferă de tulburări digestive ar trebui, de asemenea, să mănânce cantităţi reduse de carne de miel, pentru că în compoziţia ei se găsesc ţesut colagenic şi purine, substanţe care îngreunează
digestia.

Reţeta săptămânii

Cotlete de miel cu coriandru
Timp de preparare: 70 de minute
Calorii: 300/porţia
Ingrediente: 6 cotlete de miel, 2 dovlecei, 2 morcovi, 2 cartofi, 100 g mazăre, 2 fire de praz, o linguriţă de coriandru, 100 ml ulei, o legătură de pătrunjel, o lămâie.

Preparare: Ungeţi cotletele cu ulei şi puneţi-le într-o tavă adâncă unsă cu ulei, alături de zarzavat. Adăugaţi restul de ulei, o ceaşcă de apă şi zeama de lămâie. Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi friptura la foc potrivit până când carnea este rumenită. Se asezonează cu pătrunjel.

Citiţi sâmbătă în „Adevărul Sănătate"

Dosar: Cum schimbă viaţa defectele genetice
Când este considerată rară o afecţiune şi câte asemenea boli există
Prin ce metode pot fi depistate şi care dintre ele pot fi tratate
Ce sindroame ciudate dau unele afecţiuni neurologice
Laserul Fraxel repară pielea cu imperfecţiuni

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite