Carnea roşie creşte riscul tumorilor de sân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu recent relevă existenţa unei legături între consumul regulat de carne roşie şi apariţia cancerului la sân în rândul femeilor tinere. Rezultatele acestui studiu nu pot fi

Un studiu recent relevă existenţa unei legături între consumul regulat de carne roşie şi apariţia cancerului la sân în rândul femeilor tinere. Rezultatele acestui studiu nu pot fi generalizate, însă reprezintă un pas important în lupta cu această boală ce afectează tot mai multe femei. Carnea roşie nu este unul dintre cele mai indicate alimente pentru consumul zilnic, deoarece conţine atât o cantitate mare de grăsimi, cât şi o serie de compuşi ce se pot transforma în molecule producătoare de cancer atunci când carnea este gătită. Pentru a se verifica existenţa legăturii dintre carnea roşie şi apariţia cancerului la sân, cercetătorii au apelat la rezultatele unui alt studiu ce viza observarea comportamentului alimentar la femei. Au fost analizate 91.000 de femei cu vârste cuprinse între 26 şi 46 de ani. Peste o mie dintre femeile ce consumau carne roşie mai mult de o dată pe zi au dezvoltat o formă de cancer la sân. Însă aceste rezultate sunt valabile numai pentru formele de cancer care au receptori hormonali precum estrogenul şi progesteronul. "Chiar dacă studiul este bine făcut, trebuie totuşi să avem în vedere că este un rezultat singular. Aceleaşi rezultate trebuie obţinute şi în urma efectuării altor cercetări, pentru a fi siguri", a afirmat dr. Jeanne Calle, membru al Societăţii americane de luptă împotriva cancerului.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite