Carnea rosie creste riscul de cancer intestinal, cea de peste, il scade

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetatorii europeni au descoperit ca o persoana care consuma mai mult de doua portii de 80 de grame de carne rosie pe zi are cu 30 la suta mai multe sanse sa se imbolnaveasca de cancer intestinal.

Cercetatorii europeni au descoperit ca o persoana care consuma mai mult de doua portii de 80 de grame de carne rosie pe zi are cu 30 la suta mai multe sanse sa se imbolnaveasca de cancer intestinal. "Se banuia de mai mult timp ca produsele din carne procesata si carne rosie maresc riscul de cancer intestinal, dar acesta este unul dintre cele mai ample studii din lume si primul din Europa care demonstreaza o asociere clara", a declarat dr. Sheila Bingham, cea care a condus studiul. Dr. Bingham spune ca explicatia ar putea consta in hemoglobina si mioglobina care se gasesc in carnea rosie. Acestea declanseaza un proces chimic in intestin, care conduce la formarea de compusi cancerigeni. O alta explicatie ar putea fi legata de aminele heterociclice, compusi cancerigeni rezultati in timpul gatirii. Studiul a mai descoperit ca o alimentatie saraca in fibre creste, de asemenea, riscul de cancer intestinal. Consumul de carne de pui nu a avut nici un efect in ceea ce priveste riscul de cancer intestinal, in timp ce consumul frecvent de peste a micsorat riscul.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite