Cancerul mamar poate fi tratat în şase săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tumorile pot fi depistate în faze incipiente prin autopalpare
Tumorile pot fi depistate în faze incipiente prin autopalpare

O combinaţie de medicamente administrate în mod normal individual în cancerul mamar reduce durata seriilor de chimioterapie la şase săptămâni, arată cercetătorii britanici de la Universitatea Sheffield.

Este vorba despre doxorubicină, un tratament folosit pentru stoparea dezvoltării tumorilor, şi despre acidul zoledronic, medicament administrat pentru protecţia oaselor în cazurile avansate de cancer.

După un studiu efectuat pe şoareci de laborator, oamenii de ştiinţă au observat că efectul acestui tratament combinat este comparabil cu efectul a şase luni de chimioterapie, tumorile mamare devenind aproape nedetectabile.

Potrivit specialiştilor, această schemă de tratament elimină neplăcerile cauzate de chimioterapie, cum sunt căderea părului şi stările de greaţă.

6.000 de noi cazuri anual

La nivel mondial, se estimează că una din 10 femei dezvoltă un neoplasm mamar pe parcursul vieţii. Şi la noi în ţară statisticile sunt îngrijorătoare: anual se depistează peste 6.000 de cazuri de cancer mamar.

În cele mai multe situaţii, dacă tumorile sunt depistate în faze avansate la femeile de peste 55 de ani, speranţa de viaţă este foarte scăzută.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite