Cafeaua conţine de patru ori mai mulţi antioxidanţi decât ceaiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ceaşcă de cafea îşi face efectul în 20 de minute, iar în fiecare zi pe glob se beau 2,5 miliarde ceşti de cafea. Robert Cook, directorul CoSIC (Centrul de Informare pentru ştiinţa Cafelei),

O ceaşcă de cafea îşi face efectul în 20 de minute, iar în fiecare zi pe glob se beau 2,5 miliarde ceşti de cafea. Robert Cook, directorul CoSIC (Centrul de Informare pentru ştiinţa Cafelei), a declarat că, potrivit unui număr din ce în ce mai mare de cercetări, cafeaua poate să protejeze împotriva anumitor tipuri de cancer, având de patru ori mai multe substanţe antioxidante în compoziţie decât ceaiul.
Bronhodilatator, cafeaua poate atenua simptomele astmului, combate oboseala şoferilor la volan, atenuează simptomele de apatie şi letargie asociate răcelii.
Noi cercetări se fac şi vizavi de afecţiunile cerebrale degenerative, Alzheimer şi Parkinson. Deşi nu sunt finalizate, cercetările sugerează rolul protector al cafeinei asupra acestor boli invalidante.
Conform d-lui Robert Cook, un sondaj făcut printre medicii britanici şi belgieni, care, la fel ca şi cei români, recomandă pacienţilor să renunţe la ţigări şi cafea când apar probleme de sănătate, a arătat că 75% din ei "n-au nicio idee de ce recomandă renunţarea la cafea, pentru că nu există concluzii ştiinţifice". În schimb, ei înşişi obişnuiesc să bea 4-5 căni de cafea pe zi.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite