COSMETICA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarba ingerilor - un tonic ideal pentru ten Angelica, "Iarba celor 7 ingeri", cum este numita in popor, este o planta cu efecte terapeutice exceptionale! In cosmetica, angelica are o larga

Iarba ingerilor - un tonic ideal pentru ten
Angelica, "Iarba celor 7 ingeri", cum este numita in popor, este o planta cu efecte terapeutice exceptionale! In cosmetica, angelica are o larga intrebuintare. Sub forma de tinctura sau decoct din radacini, in aplicatii locale, cu comprese, angelica este eficienta in cazul tenului cu pori dilatati (seboreic), in mentinerea tineretii si tonusului pielii.
* Compresele cu angelica se aplica pe fata timp de 10 minute. Concret, se amesteca o lingurita de tinctura (pe care o procuram de la Plafar) cu 20 lingurite de ceai de galbenele. Aceasta compozitie se toarna pe o bucata de tifon ce se aplica pe obraz. Dupa 10 minute, spalam fata cu un ceai - de galbenele sau de musetel. In final, vom unge fata cu crema emolienta.
* Daca tenul este foarte uscat, inainte de a aplica o compresa cu tinctura de angelica, vom masa fata cu miere si ceai de galbenele (in proportie de o lingurita miere + 10 lingurite ceai). Dupa aplicarea acesei comprese, nu vom sta la plaja pentru ca pielea poate suferi arsuri solare.
* Pentru persoanele care au pielea obosita si ridata, angelica se combina (10 lingurite decoct din radacina) cu smantana sau iaurt cu sana (5 lingurite). Masca este spalata bine de pe fata cu ajutorul unui burete moale sau cu tifon - dupa 15 minute de la aplicare. Tenul va fi masat apoi cu o crema hranitoare pe care o folosim de obicei.
* In amestec cu mierea, decoctul de angelica (2 lingurite miere + 10 lingurite ceai) poate fi folosit pentru combaterea ridurilor "de expresie" - acele cute dizgratioase ce sapa adanc in piele pe frunte si la coltul gurii.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite