COSMETICA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mastile combat ridurile Mastile cosmetice imbunatatesc structura epidermei si combat ridurile. Mastile pot fi preparate din diverse ingrediente - miez de fructe, oua, miere, suc de legume - alese in

Mastile combat ridurile
Mastile cosmetice imbunatatesc structura epidermei si combat ridurile. Mastile pot fi preparate din diverse ingrediente - miez de fructe, oua, miere, suc de legume - alese in functie de natura tenului (uscat, gras sau mixt). Efectul lor este vizibil in primul rand asupra tenurilor obosite si lipsite de prospetime. Mai mult, exista si masti revitalizante cu efect rapid.
Masca cu miere si avocado
Aceasta masca este destinata tenului uscat si are in compozitie mai multe ingrediente: o lingurita de miere, o lingurita otet de mere, o lingurita apa minerala, un galbenus de ou (daca aveti oua de prepelita, veti folosi doua galbenusuri), 2 lingurite ulei de masline, 2 lingurite rase cu crema hidratanta, 2 lingurite miez de avocado, o lingurita de ulei de migdale dulci. Fructul de avocado se zdrobeste cu lingurita sau furculita. Ingredientele se amesteca foarte bine si ultimele se adauga uleiurile de masline si de migdale dulci. Masca are rolul sa hidrateze tenul. Avocado este valoros pentru elementele sale componente, printre care acizii grasi. Dupa ce aplicam masca pe fata, avem grija sa nu vorbim pentru ca muschii fetei sa fie relaxati. Aceasta masca hraneste epiderma si imbunatateste structura tesuturilor. Dupa 20 de minute vom spala fata cu apa calduta, apoi cu rece. Vom aplica pe fata crema care ii prieste tenului nostru si vom masa pielea pana la patrunderea acesteia in epiderma.
Masca revitalizanta cu ulei de germeni de grau
Alegem acest tip de masca pentru a scapa de povara deshidratarii excesive. Ca masca revitalizanta, efectul sau este formidabil. Vom folosi pentru prepararea ei: o jumatate de castravete proaspat, pe care-l curatam de coaja verde si de samburi. Miezul va fi trecut pe razatoarea cu zimti marunti; o lingurita de otet de mere sau doua lingurite suc de mere, 3 lingurite de ulei din germeni de grau, o lingurita iaurt gras, o lingurita ulei de migdale dulci, un galbenus de ou. Ca si in exemplul precedent, amestecam ingredientele, dar inainte de a aplica aceasta masca vom umezi fata cu apa minerala (Borsec sau Dorna). Dupa 20 de minute de la aplicare vom clati fata cu apa calduta, apoi cu apa rece. Pielea va fi regenerata fara sa apelam la substante chimice. Tenul va capata o stralucire tinereasca si va fi neted, raspandind un miros placut.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite