Busuiocul combate indigestiile şi anxietatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Busuioc
Busuioc

În lista afecţiunilor tratate cu busuioc, un loc de seamă îl ocupă tulburările digestive. Busuiocul acţionează ca un calmant al colicilor intestinale, absoarbe gazele şi reduce stările de vomă.

„Busuiocul are efecte terapeutice remarcabile: este revigorant, energizant, combate insomniile şi anxietatea", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. Infuzia, decoctul concentrat, siropul, tinctura şi uleiul volatil de busuioc sunt indicate în caz de bronşite, datorită efectului antiseptic, dar şi în caz de infecţii urinare.

Cocktail cu busuioc

Ingrediente pentru 6 porţii: 3 mere, 3 banane, 3 portocale, un grepfrut, o lămâie, o jumătate de linguriţă de praf de scorţişoară, 500 ml infuzie de busuioc (preparată din 3 linguriţe de plantă infuzate în 500 ml de apă plată) şi 4 linguri de miere de albine.

Preparare: Fructele se curăţă de coajă, iar merelor şi citricelor li se îndepărtează sâmburii. Cu ajutorul storcătorului de fructe, se face un piure în care se adaugă mierea şi infuzia de busuioc. Fiecare porţie se asezonează cu praf de scorţişoară.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite