Busuiocul, un tonic al sistemului nervos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Busuiocul, un tonic  al sistemului nervos
Busuiocul, un tonic al sistemului nervos

În lista afecţiunilor tratate cu busuioc, un loc de seamă îl ocupă tulburările digestive, determinate de o dietă neadecvată. Busuiocul are efect calmant asupra colicilor intestinale, absoarbe gazele şi reduce stările de vomă.

Datorită proprietăţilor antimicrobiene, antispastice şi carminative, preparatele pe bază de busuioc (infuzia, decoctul concentrat, siropul, tinctura şi uleiul volatil) sunt recomandate într-o gamă largă de afecţiuni: de la gripe, bronşite, neplăcutele afte, ulcere gastrice până la infecţii urinare şi nevralgii, spune Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Un lucru mai puţin ştiut este că terapia cu busuioc este foarte eficientă în afecţiuni pe fond nervos, altfel greu de tratat (migrene, anxietate, insomnii şi stări de nervozitate).

Mod de folosire

Siropul de busuioc se prepară dintr-un kilogram de zahăr, 6 linguri de plantă, sucul unei lămâi. Se face un decoct concentrat din fruzele de busuioc care se fierb în 1,250 l de apă. După 10 minute, ceaiul se strecoară. Se adaugă zahărul şi se fierbe până când capătă consistenţa smântânii.

Înainte de a lua siropul de pe foc se pune sucul de lămâie. Siropul se toarnă în sticle când este cald. Se administrează câte două linguriţe de trei ori pe zi, înaintea meselor principale.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite