Budincă cu afine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cantităţi: 1 kg afine, 200 g zahăr, 200 g miez de pâine albă înmuiată în lapte şi apoi stoarsă, 6 ouă, coajă rasă de portocală şi lămâie, 1 pacheţel de vanilie, scorţişoară (o

Cantităţi: 1 kg afine, 200 g zahăr, 200 g miez de pâine albă înmuiată în lapte şi apoi stoarsă, 6 ouă, coajă rasă de portocală şi lămâie, 1 pacheţel de vanilie, scorţişoară (o linguriţă rasă), 2 linguri de unt sau 4 linguri ulei de măsline, 2 linguri pesmet.
Preparare: spălăm afinele şi le lăsăm să se scurgă. În acest timp pregătim compoziţia: amestecăm bine gălbenuşurile cu zahărul şi mirodeniile. Adăugăm miezul de pâine şi afinele. La final completăm compoziţia cu albuşurile, bătute spumă. Vom unge tava cu grăsime şi peste aceasta presărăm pesmetul. Budinca va sta în cuptor 35-40 de minute, la foc potrivit. Se serveşte caldă sau rece, după preferinţă, pudrată cu zahăr sau asezonată cu afine

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite