Bolile sexuale duc la cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cancerul şi infertilitatea sunt cele mai frecvente probleme de sănătate cu care se confruntă femeile şi bărbaţii care nu-şi tratează la timp afecţiunile urogenitale. Majoritatea femeilor

Cancerul şi infertilitatea sunt cele mai frecvente probleme de sănătate cu care se confruntă femeile şi bărbaţii care nu-şi tratează la timp afecţiunile urogenitale.

Majoritatea femeilor au chisturi ovariene care, nedepistate prin controlul de rutină, se pot se pot transforma în tumori maligne.

Cele mai periculoase chisturi sunt cele care persistă mai mult de trei luni.

În altă ordine de idei, menstruaţiile dureroase şi abundente, durerile abdominale în timpul raporturilor sexuale, greaţa sau vărsăturile sunt simptome care necesită o consultaţie.

Poate fi vorba de endometrioză, o boală mai puţin cunoscută care afectează o femeie din zece de până în 50 de ani şi care poate duce la sterilitate.

Vaginita este o altă afecţiune ce apare cel puţin o dată în viaţă la femeile adulte. În acest caz, ambii parteneri trebuie să urmeze tratamentul cu antibiotice şi să respecte câteva reguli simple de alimentaţie, pentru a evita reapariţia.

Despre toate aceste afecţiuni care pot afecta viaţa sexuală citiţi mâine în suplimentul de sănătate al ziarului „Adevărul”.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite