Boala Alzheimer, descoperită prin teste de piele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii vor putea detecta existenţa maladiei Alzheimer printr-un simplu test de piele care va fi disponibil pe piaţă în maximum cinci ani, informează newscientist.com. Testul le va permite

Medicii vor putea detecta existenţa maladiei Alzheimer printr-un simplu test de piele care va fi disponibil pe piaţă în maximum cinci ani, informează newscientist.com. Testul le va permite medicilor să intervină într-un stadiu incipient al bolii şi să prevină o distrugere majoră a celulelor creierului.
Cercetătorii de la Institutul de ştiinţe neurologice Blanchette Rockefeller din Rockville, Statele Unite, au identificat modificările chimice care diferenţiază într-un stadiu incipient maladia Alzheimer de alte tulburări neurovegetative.Semnalele chimice sunt produse mai ales în celulele pielii şi ale creierului, ceea ce le permite cercetătorilor punerea la punct a unui test pentru detectarea bolii.Profesorii Daniel Alkon şi Tapan Khan au descoperit că celulele pielii şi ale creierului pacientului diagnosticat cu Alzheimer reacţionează în mod diferit la bradikinină, o moleculă produsă de organism ca răspuns primar la o inflamare iminentă, faţă de celulele prelevate de la pacienţi cu alte tulburări neurovegetative. Simptomele cu care debutează Alzheimer, adică pierderi de memorie, nu sunt neapărat specifice acestei boli.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite