Berea rehidratează organismul după efort fizic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumul moderat de bere, cu sau fără alcool, ajută la recuperarea pierderilor de apă şi de minerale determinate de transpiraţie, arată un studiu recent realizat de cercetătorii spanioli.

În urma testelor, specialiştii de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Granada şi a celor din cadrul Consiliului Superior de Cercetări Ştiinţifice din Madrid au observat că berea rehidratează organismul după efort fizic, în aceeaşi măsură ca şi apa.

„Berea conţine elemente care înlocuiesc pierderile prin transpiraţie în urma exerciţiilor fizice, cum sunt aminoacizii, diverse minerale, vitaminele din grupul B şi antioxidanţii. Printre alte proprietăţi, berea are şi un efect răcoritor, de reducere a senzaţiei de sete. Astfel, dacă este consumată cu moderaţie, berea este o băutură rehidratantă ideală", spune Alin Popescu, specialist în medicină sportivă, medic coordonator al Federaţiei Române de Rugby. 

Consumată cu moderaţie, nu îngraşă

Cercetătorii spanioli au mai dezvoltat o cercetare care arată că berea nu determină  o creştere în greutate şi nici modificări în masa corporală dacă este consumată cu moderaţie.

Potrivit specialiştilor, berea conţine ingrediente naturale, precum apă, orz, hamei şi drojdie, fiind o băutură ce poate fi inclusă într-o alimentaţie echilibrată. Alte studii realizate anterior au demonstrat că un consum moderat de bere reduce riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare, a diabetului şi a osteoporozei.  

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite