Berea protejează oasele femeilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Berea protejează oasele femeilor
Berea protejează oasele femeilor

Consumul regulat de bere le ajută pe femei să prevină osteoporoza, o afecţiune care constă în demineralizarea oaselor şi care survine, în cele mai multe cazuri, după instalarea menopauzei.

Studiul care confirmă acest efect al berii a fost realizat de cercetătorii spanioli de la Universitatea Extremadura, care susţin că femeile consumatoare de bere au oasele mai puternice şi prezintă mai puţine riscuri de a face osteoporoză.

Siliconul conservă oasele

Specialiştii spanioli spun că nivelul ridicat de silicon din bere determină conservarea densităţii oaselor şi că, de asemenea, siliconul este implicat şi în procesul de formare a unui nou ţesut osos.

În plus, berea conţine şi fitoestrogeni, echivalentul vegetal al hormonilor feminini. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.700 de femei cu vârste de peste 48 de ani. Acestea au fost chestionate cu privire la obiceiurile lor vizavi de consumul de alcool, iar mâinile, la nivelul cărora sunt vizibile prima dată semnele osteoporozei, le-au fost scanate cu ultrasunete.

Rezultatele au indicat faptul că femeile care consumă zilnic bere îşi menţin pentru mai multă vreme sănătatea scheletului. Nicio altă băutură alcoolică nu a dovedit efecte benefice asupra oaselor.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite