Bărbaţii trăiesc mai puţin din cauza fricii de doctor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbaţii prezintă un risc cu 40 la sută mai mare de a deceda din cauza cancerului decât femeile, arată publicaţia britanică „Daily Mail”.

Explicaţia specialiştilor englezi: pentru că le este frică de doctor, bărbaţii întârzie începerea tratamentului. Echipa de cercetători britanici a analizat numărul deceselor în rândul bolnavilor de cancer de ambele sexe, înregistrat între anii 2006 şi 2007.

Rezultatele studiului au mai arătat că bărbaţii sunt cu 16 la sută mai predispuşi să dezvolte unele tipuri agresive de cancer decât femeile, deoarece renunţă mai greu la stilul de viaţă dezechilibrat şi la vicii.

În cadrul studiului, oamenii de ştiinţă au exclus formele de cancer care afectează doar bărbaţii (de prostată) şi pe cele specifice femeilor (ovarian, uterin).

„Nu există nicio raţiune biologică prin care să se explice de ce bărbaţii cu cancer au un risc mai mare de deces decât femeile cu aceeaşi afecţiune. Singurul motiv valabil este că bărbaţii sunt mai introvertiţi şi le este mai greu să spună ce simptome au”, este de părere profesorul David Forman, coordonatorul studiului.

Potrivit cercetătorilor, cancerul pulmonar este cea mai frecventă formă de cancer care ucide bărbaţii.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite