Atenţie, obezitatea se ia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obezitatea este molipsitoare, susţin cercetătorii de la Universitatea Warwick, Marea Britanie, citaţi de publicaţia „Daily Mail”. Aceştia au studiat, timp de cinci decenii, comportamentul

Obezitatea este molipsitoare, susţin cercetătorii de la Universitatea Warwick, Marea Britanie, citaţi de publicaţia „Daily Mail”.

Aceştia au studiat, timp de cinci decenii, comportamentul alimentar al unui eşantion de peste 30.000 de persoane, din 29 de ţări din Uniunea Europeană. Cercetătorii britanici susţin că obezitatea este imitativă şi se poate transmite în rândul populaţiei la fel de uşor ca un virus.

„Consumul de calorii a crescut în ultima perioadă, dar nu ne putem explica de ce oamenii mănâncă mai mult. Mulţi susţin că obezitatea este legată de mâncarea mai ieftină”, subliniază oamenii de ştiinţă de la Universitatea Warwick.

Aceştia mai apreciază că, până în 2020, o treime din populaţia adultă şi jumătate din copii vor avea probleme de greutate. În prezent, aproape jumătate din femeile şi o treime din bărbaţii din Europa sunt supraponderali.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite