Atenţie cum luaţi multivitamine!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atenţie cum luaţi multivitamine!
Atenţie cum luaţi multivitamine!

Persoanele sănătoase care iau multivitamine îşi riscă sănătatea, deşi apelează la aceste suplimente tocmai pentru a preveni unele afecţiuni şi pentru a-şi întări imunitatea.

Consilierii guvernamentali din Marea Britanie, experţi în materie de nutriţie, avertizează că multivitaminele şi mineralele accesibile fără reţetă contribuie prea puţin la fortifierea organismului, iar balanţa dintre beneficii şi riscuri este adesea, înclinată în favoarea riscurilor.

„Cei care iau suplimente alimentare cu ulei de peşte, dar şi multivitamine, fără să aibă nevoie de acestea, pot dezvolta osteoporoză, deoarece acestea conţin vitamina A care, consumată în exces, fragilizează oasele”, explică profesorul Brian Ratcliffe de la Universitatea Gordon din Aberdeen.

Excesul de vitamine A şi E scurtează viaţa

Datele provenite din 67 de studii anterioare arată că administrarea la întâmplare de vitamine A şi E duce la îmbolnăvire şi implicit la scurtarea duratei vieţii. În plus, prea multă vitamina A produce, pe termen scurt, reacţii adverse, cum sunt ameţeala şi durerile de cap. 

Citeşte mâine în „Adevărul Sănătate“

image


Dosar: Metabolismul, uzina ta de energie
Ce putem face pentru a ne stimula arderile interne
Din ce cauze apar tulburările de metabolism
Cum ne putem calcula rata metabolismului bazal
Adevărat sau fals despre osteoporoză
Culorile din iris arată starea organismului
Metode de echilibrare a pH-ului
Trucuri ca să-ţi păstrezi calmul în orice situaţie
Nu înlocui dragostea cu violenţa!

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite