Atacurile de panică afectează 8 milioane de italieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atacurile de panică afectează 8 milioane de italieni
Atacurile de panică afectează 8 milioane de italieni

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a prevăzut că în 2020 bolile mentale vor fi cele mai răspândite la nivel planetar.

Potrivit cotidianului online ¨Blitz¨, boala mentală caracteristică pentru italieni este atacul de panică. Astfel, 8,35 de milioane de italieni suferă de atacuri de panică.

Potrivit unui studiu realizat de IRCAP (Institutul de Cercetare şi Tratament pentru Atacurile de Panică) condus de către profesorul Rosario Sorrentino, doctor neurolog, italienii suferă atacuri de panică în special la locul de muncă. 18% dintre atacurile de panică însă, au loc în mediul şcolar fiind cauzate de stres.

¨Lucrul cel mai îngrijorător este faptul că atacurile de panică nu sunt văzute ca fiind o boală propriu-zisă şi din această cauză cei care suferă de ele sunt jenaţi să recunoască acest lucru¨ a spus Rosario Sorrentino.

Studiul a fost efectuat pe un grup de persoane cu vârstele cuprinse între 18 şi 60 de ani. Dintre aceştia, mai mult de o treime a trecut cel puţin odată printr-un atac de panică ¨sporadic¨.

63% dintre ei însă au suferit atacuri de panică repetate. O treime din cei care suferă de atacuri de panică se prezintă la medicul primar însă tratamentul primit este de cele mai multe ori greşit, agravând starea pacientului până când boala devine cronică.

Află pe adevarul.it la ce tratamente recurg italienii.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite